Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator
Chci vyhledávat v:

Broskve jsou pro nás ovoce spojené především s létem. Já jsem se dočetla, že toto sladké ovoce, které se ve staré Čínské medicíně používá na zklidnění a konzumace broskví, zaručuje dlouhověkost, mají v sobě broskve i jiné léčivé vlastnosti.

   brosbun

Konzumace broskví má údajně blahodárný vliv na prevenci rakoviny prsu. Je dokázáno, že látky, které se nachází v broskvích, umí omezit nebo dokonce zastavit růst a šíření buněk podporující vznik rakoviny prsu.

Broskve jsou bohatá na fenolické kyseliny, které se dělí na jednoduché fenoly a polyfenoly.

Polyfenol je chemická látka, která chrání náš organismus před rakovinou a srdečními onemocněními. Vyskytuje se poměrně běžně v ovoci, ale největší koncentraci najdeme právě v broskvích.

Proto podle výzkumu by mělo stačit denně sníst 2 až 3 broskve, aby broskvové polyfenoly dokázali úspěšně zastavit šíření rakovinových buněk. Bylo prokázáno, že rakovinové buňky byli usmrceny a zdravých se to ani nedotklo. Během bližšího zkoumání polyfenolů se ukázalo, že konkrétně jde o dvě složky fenolických kyselin - chlorogenic a neochlorogenic, které byly za tento účinek zodpovědné.

Můžete pít stoprocentní broskvový džus, protože polyfenoly nezmizí ani následnou úpravou ovoce. Takže můžete kombinovat ovoce a džus.

Nikdo nám asi nezaručí, že je to stoprocentní, když budete jíst broskve, že nemůžete onemocnět rakovinou prsů. Nebo, že nám zabijí všechny rakovinové buňky. Samozřejmě, že nejdůležitější je prevence.

Ale jak říkám já, každá rada je dobrá a vyzkoušet se má všechno. Navíc broskve jsou sami o sobě výborné ovoce a snad každý si na nich pochutná. A pokud aspoň trochu pomáhají tak je to přeci super, ne?

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

bnr IB2016 GIF 300x300 01

 bej16 300x300