Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator
Chci vyhledávat v:

Chcete spojit exkluzivní gurmánský zážitek s ještě lepším výhledem na Prahu? Restaurace Zlatá Praha si připravila speciální menu na toto období.

   menzl2

Nedávno jsem tady psala, že restaurace prošla několika změnami a jedna a asi ta nejdůležitější se týká změny gastronomického konceptu. Dnešní koncept na kterém se podílí šéfkuchař Roman Dolejš a Chef de Cuisine Michal Voldřicha nese název „Farm to Table" neboli „od farmáře na stůl"

   zlat8

Převážná většina jídel na jídelním lístku je tvořena z místních produktů od pečlivě vybraných dodavatelů, s kterými jsou šéfkuchaři osobně ve spojení. Pro nás to znamená, že víc jídel je od místních farmářů a pěstitelů což je určitě fajn. A co ocení asi každý z nás, jsou názvy pokrmů, které jsou jasné a i pro laika zřetelné. Žádné složité názvy, kterým rozumí pouze znalci v oblasti gastronomie.

No, a to nejlepší na závěr... Ten překrásný pohled na Prahu. O tom se nedá psát to, se musí zažít.

   menzl
Nové menu nabízí například:

• Ve včelím vosku tažený filet z lososovitého pstruha, řeřichová pěna, nakládaná mrkev, pomerančové želé
• Roláda z mladého králíka ze Sedlčanské farmy, slaninový krém, jemný tvarohovo-bylinkový noček
• Krém ze sýru Grand Moravia, nakládané sezónní ovoce, šalotkový konfit, ořechy

   menzl4

   menzl1

 

 

bnr IB2016 GIF 300x300 01

 bej16 300x300