Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator
Chci vyhledávat v:

Blíží se svátek svaté Patrika oslavující irskou kulturu a vše zelené. U nás se tento svátek moc neslaví, ale přesto plno restaurací v naší metropoli připravuje speciální zelené menu. A já mám pro vás pozvánku do jedné z nich.

   svp1
V Restaurantu Hradčany v hotelu Savoy si budete moct vychutnat tradiční irské speciality. A to myslím i třeba pro nás nezvyklé zelené pivo nebo jedinečnou whiskey Jameson.

Tu si samozřejmě můžete v restauraci vychutnat taky a to přímo z limitované edice, která pro letošek ponese šlechetné irské motto Chance your arm a nabádá muže k odvaze riskovat pro správnou věc.

A teď k zelenému menu, který si pro tuto příležitost připravil šéfkuchař Petr Patočka.

   svp2

Na začátek si můžete dopřát aperitiv, po kterém vám bude naservírovaný jemný brokolicový krém s mangoldovým válečkem, crème fraîche s bazalkou. Hlavní chod si budete moct vybrat ze tří variant:
Tradiční irské solené hovězí, kapusta, mladá karotka, brambory Grenaille pečené s tymiánem, pepřová omáčka
Lososové filátko s bylinkami, terinka z lososa v kapustovém listě, gratinované brambory, omáčka ze zeleného chřestu
Špenátové ravioli s ricottou, rukolová omáčka, hobliny sýru Basiron
K pití vám vrchní barman Jiří Burda doporučuje zkusit zelené pivo nebo některé z irských piv s trojlístkem. Menu uzavírá tradiční dezert St. Patrick cheesecake s pistáciemi, doplněný sorbetem ze zeleného jablka.

Kdo by měl chuť na něco víc sladkého je připravená speciální barová nabídka. Koktejl „Divotvorný hrnec" se zelenými palačinkami, pistáciovou zmrzlinou, zmrzlinou ze zeleného jablka a mátovou omáčkou.

   svp

Trojlístkové zelené menu svatého Patrika si můžete vychutnat nejen ve stylové restauraci, ale také v její anglosaské knihovně s jedinečnou atmosférou vytvořenou plápolajícím krbem.

KDY: 13. – 17. 3. 2017
KDE: Restaurant Hradčany

Odkaz: Hradcany Savoy Prague

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

bnr IB2016 GIF 300x300 01

 bej16 300x300