Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator
Chci vyhledávat v:

Pro období masopustu, tedy první polovinu února (1.-13.2.) si pro vás restaurace „home by UNIC" připravila speciální menu. V konceptu podle kategorií Jezero a řeka, Statek nebo Les a louka zvítězil Statek a můžete se tak těšit na české klasické pochoutky z vepřového dotažené k dokonalosti.

masmen

Šéfkuchař Petr Šmrha připravil netradiční menu, které začíná předkrmovou „jednohubkou" Amus bouche. Ta je tvořena duem škvarkové pomazánky a soleného sádla s cibulkou. Předkrm samotný je pak terina z vepřových oušek se sušeným bokem a nakládanou zeleninou.

Při vepřových hodech nesmí chybět ani polévka. A jaká to bude? Klasická krvavá polévka, takzvaná „prdelačka" s kroupami, majoránkou a česnekem. Po polévce si pak můžete vychutnat selečí brzlík, švestky, celer a karotku, jako teplý předkrm.

Následují konečně hlavní chody. Vybrat si můžete jelítka, jitrnice a vepřový bok se zelňáky a kyselým zelím. Druhou volbou je pečené koleno na cideru s křenem, mačkanými bramborami a domácí hořčicí. Poslední z hlavních chodů je guláš z vepřových líček na černém pivu a s chlebovým knedlíkem. To je samozřejmě nejlepší zapít dobrým pivem!

 

 

bnr IB2016 GIF 300x300 01

 bej16 300x300