Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator
Chci vyhledávat v:

Začíná červen a k tomu neodmyslitelně pro mě patří čerstvé jahody. Můžu je jíst samotné nebo v různých kombinacích prostě snad ve všem. Jahodová sezóna se samozřejmě projeví v menu moha restaurací a cukráren.

   mlcer4

Jedno takové červnové jahodové menu můžete ochutnat v restauraci Mlýnec, které je celé ve znamení jahod a čerstvých bylinek. Celé degustační menu je umělecky pojaté s nádechem tajemna. Na první pohled obyčejné, sladké a zralé jahody získávají důležitou úvodní a závěrečnou roli v originální kombinaci s vybranými surovinami.

Začátek menu nabídne Foie Gras paté s již jahodami, angreštem a jablkem. V dalších dvou pokrmech již zastupují léto bylinky. V prvním případě koriandr v kombinaci s heringem a v druhém tymián, který doplňuje grilovanou kotletu z přeštíka. Čerstvé bylinky dokáží divy ve spojení se správnými surovinami. K docílení letní chutě je posledním chodem Zmrzlina z černého česneku a vanilky, spálená čokoláda, jahody, citronový cake.

   mlcer

Foie gras paté, jahody, angrešt, jablko

   mlcer1
Ceviche z heringu, okurka, červená paprika, koriandr, tapioka chips

   mlcer2
Grilovaná kotleta z přeštíka, casoulet, tymian jus

   mlcer3
Zmrzlina z černého česneku a vanilky, spálená čokoláda, jahody, citronový cake

Není náhodou, že jahody jsou na začátku a na konci menu, současně proložené chody s čerstvými bylinkami. V restauraci Mlýnec vědí, jak čarovat s místními surovinami a českými chuťovými pohárky.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

bnr IB2016 GIF 300x300 01

 bej16 300x300